Collectie

Antieke kroonluchters: de verschillende typen

Onze collectie antieke kroonluchters is zeer gevarieerd en bestaat uit Franse kroonluchters, Italiaanse kroonluchters met gekleurde pegels, Maria Theresa kroonluchters en zakluchters (sac à perles). Daarnaast hebben we diverse soorten 19e-eeuwse spiegels.

 • Franse kroonluchter
  Ambachtelijk en met de hand gemaakt. Met een bronzen of messing frame en pegels van kristal of handgeslepen glas. Bekijk onze Franse kroonluchters.
 • Italiaanse kroonluchter
  Uitbundig en kleurrijk. Past perfect in een modern interieur. Bekijk onze Italiaanse kroonluchters en Murano jaren 60/70 design lampen.
 • Maria Theresa kroonluchter
  Klassieke kroonluchters uit de art-deco periode. De pegels zijn van handgeslepen glas. Bekijk hier onze Maria Theresa kroonluchters.
 • Zakluchter
  In Frankrijk sac à perles genoemd. Mooi als hoofdverlichting in woonkamer, maar ook ideaal voor in de hal of slaapkamer. Bekijk hier onze zakluchters.
 • Antieke spiegel
  19e-eeuwse spiegels zijn vaak van bladgoud, maar bladzilver of zwart gecombineerd met zilver of goud is ook mogelijk. Kijk hier voor onze antieke spiegels.

Waar komen onze kroonluchters vandaan?

Wij halen onze antieke kroonluchters en antieke spiegels uit Frankrijk en Italië. Voordat wij een kroonluchter in onze collectie opnemen, wordt hij professioneel en volledig gerestaureerd, schoongemaakt en opnieuw bedraad. De ketting waaraan de luchter hangt, is te verlengen of in te korten zodat hij perfect aansluit bij de hoogte van uw plafond.